Vind de juiste online counselingsessie voor u

Online begeleiding
 

Je hebt waarschijnlijk wel eens stress in je leven gehad. Misschien was het een moeilijke relatie met een familielid of vriend, een stressvolle werkopdracht, of misschien heb je een verlies of trauma meegemaakt waardoor je je afvroeg hoe je verder moest. Wat de oorzaak ook is, het is waarschijnlijk dat je door een periode bent gegaan waarin je het gevoel had dat alles om je heen in elkaar stortte. Het kan lijken alsof er geen einde komt aan deze stressvolle tijden en het voelt alsof je ze nog jaren zult doormaken. Maar in werkelijkheid is er hoop om die moeilijke tijden te boven te komen en er aan de andere kant gelukkiger en serener uit te komen dan voorheen. Met de hulp van een online hulpverlener zoals Dr. Michael Smith en Psych Central kun je met succes manieren vinden om met je stress om te gaan, zodat het in de toekomst niet zo'n negatieve invloed op je leven heeft. Dit komt omdat de meeste mensen die op zoek gaan naar counseling in staat zijn om verlichting te vinden na het werken met een online counselor voor een paar sessies. Ze hoeven niet vast te zitten in hun huidige situatie en kunnen in plaats daarvan beginnen aan een betere toekomst door hun beste beentje voor te zetten in alle aspecten van hun leven.

Wat is Counseling?

Counseling is een vorm van therapie die wordt gedaan met het doel iemand te helpen problemen aan te pakken waarmee hij worstelt. Veel mensen kiezen ervoor om met een online counselor te werken omdat ze op zoek zijn naar een discrete manier om hulp te krijgen. Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het zien van een online counselor, waaronder:

  • U vindt een therapeut die is geaccrediteerd en gekwalificeerd om te werken met u – Online counseling wordt meestal gedaan met een therapeut die heeft ondergaan strenge opleiding en geslaagd voor strenge examens die aantonen dat ze zowel ervaren en gekwalificeerd. Online counselors houden hun afstand tot hun cliënten, zodat u de best mogelijke zorg ontvangt en niet geschokt of gestrest raakt door het proces.

  • U kunt sessies plannen die in uw agenda passen – Een veelgehoorde klacht over het zoeken van persoonlijk advies is dat u geen sessies kunt plannen die in uw agenda passen. Online counseling biedt een aantal planningsopties, waaronder online chat, telefoon en videocounseling. Dit betekent dat u sessies kunt inplannen die in uw agenda passen, zodat u uw geestelijke gezondheid op peil kunt houden zonder dat u zich onder druk gezet voelt om het op een bepaald tijdstip te doen.

Hoe vind ik een online counselor en begin ik met counseling?

Veel mensen die hulp zoeken voelen zich overweldigd door het proces van het vinden van een gekwalificeerde therapeut. Hoewel persoonlijke counseling misschien de beste optie voor je is, vinden veel mensen het een te groot risico om te nemen. Online begeleiding kan een geweldig alternatief zijn, zodat u de hulp die u nodig hebt te krijgen zonder ooit nodig om uw huis te verlaten. Er zijn een paar belangrijke dingen die je kunt doen om de beste online therapeut te vinden.

  • Ken uw opties – Elke online counselor is anders, en u wilt een therapeut die geschikt is voor u te vinden. Dit betekent dat je nodig hebt om wat onderzoek te doen, zodat u weet wat therapeuten zijn beschikbaar in uw omgeving en wat hun geloofsbrieven zijn. Het type onderzoek dat u wilt doen zal variëren, afhankelijk van wat u zoekt in een therapeut.

  • Houd records – In aanvulling op het onderzoek naar online therapeuten, zult u ook willen ervoor zorgen dat u records van uw sessies te houden met elk een. U kunt dit doen door het opschrijven van eventuele vragen die je hebt, zorg ervoor dat je een notebook in de buurt, en het opnemen van de datum en tijd van uw sessies.

Hoe ziet Counseling eruit?

Online counseling gebeurt vaak in de vorm van een online chat met een therapeut. Online chats vinden meestal plaats via een website en stellen de cliënt en de therapeut in staat om in hun eigen tempo een gesprek te voeren. Een typische chatsessie kan 30 minuten tot een uur duren. Online counseling kan ook plaatsvinden via de telefoon, videochat, of via e-mail.

Online counseling richt zich vaak op een therapietechniek die cognitieve gedragstherapie (CGT) heet. CGT is een vorm van therapie die mensen helpt de negatieve gedachtenpatronen te identificeren en aan te pakken die ervoor zorgen dat ze zich gestrest en overweldigd voelen. Studies hebben aangetoond dat CGT zeer effectief is voor de behandeling van een groot aantal psychische problemen.

Tijdens een online counseling sessie kan de therapeut de cliënt helpen bij het identificeren van de negatieve gedachtepatronen die hen stress bezorgen. Zodra de patronen zijn geïdentificeerd, kan de cliënt werken aan het veranderen ervan. CGT is een zeer effectieve therapie die mensen kan helpen de stressvolle aspecten van hun leven aan te pakken.